utorak, 27. lipnja 2017.

Lovački kotlić

Lovački gulaš
Sastojci:

  • 3kg srnetine.                          
  • 2kg crvenog mesa.                      
  • 20 dag mrkve.
  • konzervu rezanih
  • 20dag suhe slanine.
  • 1/2 stolnog bijelog vina.
  • 2 dl tekuće rajčice.
  • sol,papar,ljuta i slatka paprika,vegeta.
  • svinjska mast.
  • sampinjoni.

Postupak:
Na masti pirjati usitnjen crveni luk i mrkvu. Kad luk pocrveni dodati na sitne komade isječeno meso i slaninu te sve pirjatu uz dodavanje mineralne vode kako bi se meso omekšalo. Od juhe šampinjona, rajčice, vrhnja vegete na praviti smjesu. Dodati 1/2 vina i sve to krčkati na laganoj vatri. Pri kraju kuhanja kad je meso već mekano, smjesu uliti u kotlić, dodati papar papriku i ostale začine. Ostaviti da se još kuha i dodati 0,5 konjaka. Za vrijeme kuhanja  dolijevati vino. Najbolje dolijevati rizling i stolno vino. U slast lovci.
Izvor (lovci.info)

Nema komentara:

Objavi komentar